De 26e mei organiseerden wij, de tafel Duurzaam Zilverkamp (of ambitie 43 uit het wijkontwikkelingsplan) samen met het Energieloket Lingewaard en Energiecooperatie Lingewaard, een informatiemiddag over energie besparen voor de Zilverkamp. Het was een groot succes. De zaal was vol!

Toen onze wijk werd gebouwd was ze een voorbeeldwijk. Hoe mooi zou het zijn, als we die ambitie weer terugbrachten? Wat ons betreft mag onze wijk weer voorop lopen, zeker als het gaat om duurzaamheid en de energietransitie.

Dit gaat niet van de één op andere dag.  Er ligt een grote uitdaging. We weten echter ook dat we samen veel kunnen bereiken. Wethouders Helga Witjes en Aart Slob en Paul Benders (van de werkgroep Duurzaam Zilverkamp), bevestigden dit die middag op ieder hun eigen wijze: we moeten het samen doen, we kunnen het samen doen en we kunnen veel meer samen doen dan we voor mogelijk houden.

De informatiemiddag was hiervoor een goed begin. De zaal was vol en uit de ingevulde vragenlijsten bleek dat bijna iedereen geïnteresseerd was om samen te werken; bijvoorbeeld met het gezamenlijk inkopen van duurzame renovaties (collectieve inkoop). De bedrijvenmarkt was populair en er waren veel vragen voor de sprekers en aanwezige deskundigen.

Wellicht is een basis is gelegd voor een groeiende beweging waarin we elkaar helpen om de wijk stap voor stap, huis voor huis, straat voor straat en buurt voor buurt te verduurzamen. Op basis van ingevulde vragenlijsten  gaan we bewoners gericht betrekken en maken we een eerste Zilverkamp renovatieagenda.

We zijn heel benieuwd wat onze eerst volgende collectieve actie gaat opleveren. Echter, wanneer we het advies van de deskundige en spreker Esther Schenkelaars  (van de e-nnovatiewinkel) opvolgen, begint het met isoleren.

Bijeenkomst Duurzaam Zilverkamp icm Energieloket een doorslaand succes